Peking

VELIKA KINESKA TURA
PEKING-ŠANGAJ-HONG KONG-MAKAO
15 dana
18 sep-02 okt

Kina je najmnogoljudnija i četvrta po veličini država na svetu. Teritorijalno gledano, Kina je približne veličine Sjedinjenih Američkih Država. Glavni grad Narodne Republike Kine, Peking, važi za kulturnu, ekonomsku prestonicu zemlje sa 13 820 000 stanovnika. Drugi važnijii gradovi su Šangaj, najveći grad i najveća Kineska luka, zatim Tijanjin, Šenjang, najveći industrijski grad na severoistoku zemlje itd. Zvanični jezik je kineski sa mnoštvom različitih dijalekata. Standardni Kineski jezik se naziva još i Mandarinskim jezikom. Ateisti čine veći deo populacije Kine sa preko 50 % stanovnika, mada su tradicionalne kineske religije- konfučijanizam, daoizam i budizam. Istorija Kine je istorija jedne od najstarijih civilizacija. Kroz vladavine raznih dinastija, Kinesko carstvo, država se širila, raspadala i reformisala vise puta. Od početka sprovođenja ekonomskih reformi 1978. god postala je ekonomija sa najvećim rastom u svetu.

Program putovanja
1.DAN 18 SEP. BEOGRAD –DOHA
Sastanak grupe na aerodromu ”NIKOLA TESLA” u 13.00h. Poletanje za Dohu sa QR 246 u 15.10h. Dolazak u Dohu u 23.00h.
2.DAN 19 SEP. DOHA- PEKING
Nastavak puta za Peking sa QR 898 u 01.25h Dolazak u Peking u 14;10h. Transfer do hotela, smeštaj, slobodno popodne. Noćenje.
3.DAN 20 SEP. PEKING
Posle doručka razgledanje grada autobusom: Tien An Men trg – najveći trg na svetu na kome se nalazi najveći Mauzolej Mao Cetunga I druge važne institucije zemlje, Zabranjeni Grad sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima pravim biserima kineske arhitekture i umetnosti, Hram Neba koji je jedan od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Upečatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. Ručkak u nacionalnom restoranu. Na povratku poseta Pearl Factory. Noćenje.
4.DAN 21 SEP. PEKING
Posle doručka celodnevni izlet na Veliki Kineski Zid i dolinu grobnica Dinastije Ming sa ručkom. Vožnja do mesta Badaling (70km) gde se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidjenog iz svemira. Na povratku poseta radionici za obradu žada i vrednoj kolekciji. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN 22 SEP. PEKING-ŠANGAJ
Doručak. Napuštanje soba do 12.00h, slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Šangaj sa MU 5120 u 17.00h. Dolazak u Šangaj u 19.15h, transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
6.DAN 23 SEP. ŠANGAJ
Posle doručka razgledanje grada autobusom. Poseta Hramu Bude od Žada, Čuvena bašta JU, poslovni centar Bund, ručak. Poseta Nanjing, čuvenoj pešačkoj zoni sa atraktivnim radnjama i šopingom. Poseta radionici za izradu svile, povratak u hotel. Noćenje.
7.DAN 24 SEP. ŠANGAJ
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i šoping. Mogucnost organizovanja fakultativnih izleta do Suzhoa grada čuvenog po svojim kamenim mostovima, pagodama i vrtovima ili krstarenje rekom Huangpo. Noćenje.
8.DAN 25 SEP. ŠANGAJ –HONG KONG
Doručak. Napuštanje soba u 12,00h. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Hong Kong sa MU 723 u 18.45h, dolazak u Hong Kong u 21;30h, transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
9.DAN 26 SEP. HONG KONG
Doručak. Razgledanje grada autobusom. Vožnja uspinjačom/tramvajem do brda Viktorija sa koga se pruža izvanredan pogled na luku I grad. Poseta Ribarskom naselje Aberdin. Vožnja sampanom po zalivu Ripals. Povratak u hotel. Noćenje.
10.DAN 27 SEP. HONG KONG
Doručak. Slobodno vrema za odmor ili fakultativni izlet na ostrvo Lantau, zatim razgledanje velike bronzane Tian Tan statue Bude, sagradjene 1993.godine. Povratak u hotel. Noćenje.
11.DAN 28 SEP. HONG KONG- MAKAO
Doručak. O dlazak u luku, vožnja brodom da Makao-a. Transfer do hotela i smeštaj, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
12.DAN 29 SEP. MAKAO
Doručak. Razgledanje grada autobusom: Ruine Katedrale Sv.Pavla, Senado Skveru, A-MA hrama, brda Penha itd. Povratak u hotel. Noćenje.
13. DAN 30 SEP. MAKAO
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Večera na pokretnom restoranu u Makao Tower-u. Povratak u hotel. Noćenje.
14. DAN 01 OKT. MAKAO HONG KONG – AERODROM
Doručak. Napuštanje soba u 12.00h. Transfer do luke i vožnja trajektom, direktni odlazak na HongKong-ški aerodrome.
15. DAN 02 OKT. HONG KONG-DOHA-BEOGRAD
Poletanje za Dohu sa QR 815 u 01.30h. Sletanje u Dohu u 05.40h, nastavak puta za Beograd sa QR 245 u 07.55h. Dolazak u Beograd u 14.05h. Kraj aranžmana.
CENA ARANŽMANA U DVOKREVETNIM SOBAMA………………………eur 1700 DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU…………………………………… eur 750

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Avio prevoz na svim relacijama, transferi, hotelski smeštaj na bazi noćenje sa doručkom, razgledanja gradova prema program, ručkovi prema programu, stručno vodjstvo i organizacija putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URACUNATO: Individualni troskovi, Avio Taksa u visini od 250eur (podlozna manjim promenama), troškovi vadjenja Kineske vize 2000din. posredstvom naše agencije. Dokumentacija za vadjenje vize je u nastavku programa. Obavezno osiguranje putnika za boravak u Kini. Obavezna napojnica za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje u visini od 5 usd dnevno (za ceo boravak oko 75 usd).

Informacije o hotelima:
– PEK MARRIOTT BEIJING NORTH EAST – www.marriott.com
– SHA SHANGHAI SUNRISE ON THE BUND – www.sunrisesha..com
– HKG KIMBERLY – www.kimberly.hk
– MAKAO RIO HOTEL AND CASINO – www.riomacau.com
FAKULTATIVNI IZLETI:
– Peking:Većera u restoranu PEKINŠKA PATKA (oko 40 eur)
– Šangaj :Souzhou i krstarenje rekom Huangpo u Šangaju (oko 75 eur zajedno)
– Hong Kong:Lantau ostrvo (65 eur)
– Macau:Večera na Macao tornju (60 eur)
KINESKA VIZA: Za dobijanje Kineske vize potrebno je pripremiti: 1 fotografiju pasoškog formata, pasoš, Uverenje o zaposlenju na memorandumu firme ili kancelarije (dva primerka), izvod iz bankovnog ili tekućeg računa sa kretanjem za poslednjih 6 meseci, fotokopija pasoša radne knjizice, kao i podaci o članovima porodice (ime, prezime, godina rodjenja), putno osiguranje. Prilikom prijave za putovanje molimo vas da kosultujete agenciju o svim detaljima.

VAŽNE NAPOMENE ZA OVO PUTOVANJE: PRILIKOM REZERVACIJE ILI UPLATE ARANŽMANA, PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANICE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA ŠTAMPANJE AVIO KARATA SA POGREŠNIM IMENIMA, A PUTNICI SNOSE TROŠAK PENALA ZA NOVO IZDAVANJE KARATA.

Klima: Proleće i jesen, su najlepša doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperature se kreću od 15-25°C , jutra i večeri nešto svežiji.

Valute:
Kina: 1 USD = 6.23278 CNY, 1 EVRO = 8.11039 CNY, KINESKI JUAN
Hong Kong: 1 USD = 7.75156 HKD 1 EVRO = 10.0882 HKD, HONGKONGSKI DOLAR
Macao: 1 USD = 7.99378 MOP 1 EVRO = 10.3341 MOP, Macau PATACA

Način plaćanja: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate. Dinamika plaćanja: 50% od cene aranžmana prilikom rezervacije, ostatak- još 50% od cene aranžmana i sve doplate -21 dan pre polaska na put.

Minimalan broj putnika za realizaciju aranzmana je 15 osoba.

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana ili realizacije po izmenjenim uslovima ili ceni.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanaj turističke agencije Mondorama, licenca OTP 290-2010 od 17.02.2010.

Mole se putnici da pročitaju Opšte uslove putovanja sa WEB strane www.expotravel.rs

Agencija Mondorama poseduje sledeće garancije putovanja

-Za troškove nužnog smeštaja,ishrane I povratka putnikau mesto polaska ili u zemlji I inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa br. 273740, od 17.02.2013.osiguravajuće kompanije Wiener Stadtische.

-Za naknadu štete prouzrokovane potpunim neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora, polisa br.447220165, od 17.02.2013. osiguravajuće kompanije Wiener Stadtische

Comments are closed.