City ture

1.MAJ U GRČKOJ

METEORI – EDIPSOS-ATINA-SOLUN

Bus

Termin: 27.04.- 02.05.2018.

 1. Dan 04.2018  BEOGRAD

Polazak  iz Beograda sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim satima, vožnja sa usputnim pauzama radi odmora I regulisanja carinskih formalnosti.

 1. dan 04.2018 METEORI – EDIPSOS

Dolazak u Kalambaku, obilazak Meteora, mistične stene Meteora nalaze se na prelazu ravne Tesalije i  Pindskih planina, iznad sela Kalambaka. Na Meteorima je danas aktivno samo pet manastira. Do njih se lako dolazi asfaltnim putem ili kamenim stepenicama uklesanim u stene. Drveni čekrci i mreže sa stotinak metara dugim konopcem su samo muzejski eksponati, mada se povremeno koriste za dovlačenje namirnica. Manastiri  Varlam, Preobraženje , Rusan i Sveti Stefan su pretvoreni u muzeje vizantijske umetnosti i u njima se čuvaju vredne ikone, stari rukopisi, mozaici i freske. Nakon posete manastiru odlazak do suvenirnice, nastavak putovanja do Glife, ukrcavanje na trajekt za  Eviu, dolazak u  poznatu grčku banju Edipsos.  Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan 29.04.2018 EDIPSOS

Doručak. Šetnja I upoznavanje banje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Banja Edipsos poznata je po  termalnim izvorima, gde voda, temparature od 30 do 70 stepeni, izvire iz kamena na obali mora. Jedan od deset najpoznatijih spa hotela u Evropi, Terma Sila Spa nalazi se u centru banje. U rimskom periodu, poznatu grčku banju su posetili i rimski imperatori : Hadrijan, Sula i Marko Aurelio. Noćenje.

 1. dan 04.2018 EDIPSOS – MANASTIR SV. JOVANA RUSA- ATINA

Doručak. Celodnevni  fakultativni izlet do Atine sa posetom manastiru Sv. Jovana Rusa, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Izlet Atina: Polazak iz Edipsosa posle doručka( rani doručak), odlazak do manastira Sv. Jovana Rusa koji se nalazi na 50 km od Edipsosa, u mestu Prokopi.  Manastir je jedno od najposećenijih svetih mesta u Grčkoj. Mošti sveca  se I danas nalaze u velikoj crkvi, u impresivnoj građevini sa dva velika zvonika. Za Svetog Jovana Rusa vezuju se mnogobrojna čuda i uslišene molitve vernika. Pored glavne crkve možete uzeti sveto ulje i vodu, za koje se veruje da su čudotvorne. Nastavak putovanja do Atine preko Halkide, glavnog grada ostrva. Dolazak u Atinu, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: trgovi Omonija I Sintagma, vožnja pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Poseta Akropolju individualno, cena ulaznice je 20€. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine.Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Polazak iz Atine u 18:00 h. dolazak u Edipsos večernjim satima. Noćenje.

 1. dan 05.2018 EDIPSOS- SOLUN

Doručak. Napuštanje hotela, polazak za Solun. Trajektom sa Evije do Glife i autoputem do Soluna. Dolazak u Solun, panoramsko razgledanje grada:  Via Egnacia, Bela kula, Helexpo, Galerijev Slavoluk, Rotonda, Aristotelov trg, crkva svetog Dimitrija, odlazak do Zejtinlika- srpskog vojničkog groblja, povratak u centar grada, slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima.Vvožnja sa usputnim pauzama radi odmora I regulisanja carinskih formalnosti

 1. Dan 02.05.2018 BEOGRAD   Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

 CENA ARANŽMANA: 99 € po osobi u dinarskoj protivvrednosti.

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po kursu poslovne banke.

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
 • Povratna karta za trajekt
 • Smeštaj u hotelu Galaxy 3* u Edipsosu na bazi 3 noćenja sa doručkom.
 • Razgledanje po programu METEORI, SOLUN
 • Turistički vodič pratilac tokom putovanja
 • Troškovi organizacije

U cenu nije uključeno :

 • Putno zdravstveno osiguranje’
 • Fakultativni izlet Atina 20€
 • Ulaznice – Meteori 2€, Akropolj 20€
 • Boravisna taksa
 • Individualni troškovi.

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po kursu poslovne banke.

-30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre putovanja.

-30% prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate deponovanjem čekova pre polaska.

OPIS HOTELA: Galaxy 2*Položaj:  Hotel Galaxy se nalazi u centru mesta  Edipsos, u neposrednoj blizini termalnih izvora. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen,  klimu, frižider, telefon, TV. Usluga: Noćenje sa doručkom/ kontinentalni/. Sadržaj: WiFi (bez doplate), parking.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Minimum 25 putnika za realizaciju.

Izlet Atina  20 € – ulaznica za Akropolj nije uračunata, plaća se na licu mesta( 20 €).

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

 

UZ OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA EXPO TRAVEL CONGRESS    LICENCA OTP  BR 15/2017 .

Minimum za organizaciju 60 plativih putnika. Program broj 2 od 27.02.2018.

 

BUDIMPESTA

MADJARSKA

 

 

BUDIMPESTA 2 NOCI 2017

 

 


 

il-duomo-milano-italy

ITALIJA

 

VENECIJA SOPING U ITALIJI SA 1 I 2 NOCENJA

 

 

 

 


prag

CESKA

 

 

 

ZLATNI PRAG -3 NOCENJA

PRAG 4 NOCI 2017


 

krakov2

POLJSKA

 

KRAKOV

VROCLAV

 

 

 


 

segedin2

IZLETI EVROPA

 

MORAHALOM BANJA

SEGEDIN

TEMISVAR


 

sveta_zemlja-1

SVETA ZEMLJA

 

 

 

 

 

Comments are closed.